Belønninger...god eller dårlig idé?

3

I Maneno deler vi dragemønter og diamanter ud, når børnene læser. Det gør vi for at øge motivationen til at læse - for hånden på hjertet så er det sjældent, at børnene selv kommer og spørger om de må læse en bog. Nogle børn gør selvfølgelig, men de børn der forbinder læsningen med en sur pligt gør ikke.

 

LÆs løs men hvordan?

Og ærligt talt så forstår jeg det måske godt. For det ER svært at finde bøger, som for alvor fanger og det ER svært at lære at læse. Vi ved alle godt, at vores børn skal læse, men er det gør-som-der-bliver-sagt metoden der er den bedste vej frem, eller skal vi prøve at bruge en lidt anden tilgang, som bygger på positiv motivation? For hvordan forventer vi egentligt, at børn skal tilvælge læsningen - hvis ikke vi forholder os til den verden de lever i - med YouTube, Fortnite, Tik-Tok, SnapChat osv., som er designet til at være vanedannende.

Vi tror på, at vi er nødt til at ændre tilgangen til at læse - for de børn der ikke vil vel og mærke. Ved at skabe motivation hos barnet selv, så mindsker vi sandsynligheden for at læsning bliver en sur pligt og får derved sikret, at barnet står med de rette kompetencer, når det skal vælge den rette levevej. Og "let's face it" - ikke alle vælger at læse i deres fritid - men vil gerne historien og fortællingen bare formidlet via lyd, billede osv. Og ved at bygge motivationsskabere ind i læseoplevelsen sikrer vi, at vores børn tilegner sig nogle livsvigtige kompetencer.

 

Læseudfordring

Du ved, hvad der motiverer dit barn bedst og derfor skal du også være med til at skabe motivationen. Vi introducerer snart de nye læseudfordringer. Med læseudfordringerne, så kan du opsætte udfordringer som dit barn skal løse. Udfordringerne angiver du med et antal mønter der skal optjenes og præmien vælger du sammen med dit barn.

 

Se her hvordan:

1080p 2

Imens funktionen bliver færdigudviklet i app'en har vi dog givet dig mulighed for at teste det af derhjemme.

 

Download skabelonen her
 
Hvis du prøver det, så må du meget gerne dele dine kommentarer enten i kommentarfeltet eller sende en besked til support@maneno.dk
 
 
 
 
Del via sociale medier

3 Kommentarer

Tilføj din kommentar