Bøgerne skal passe til barnets læseniveau

0

alphabet-close-up-communication-278887

Hvordan finder jeg de rigtige bøger til mit barn? Det kan godt være svært at gennemskue, hvilke bøger der er gode for dit barn at læse. Går du ofte på biblioteket har I måske allerede en yndlingsserie, som I godt kan lide at læse derhjemme. Men vidste du, at det at vælge den rigtige bog er meget afgørende for dit barns lyst til at læse. Her er det ikke kun vigtigt at kigge på genren og illustrationerne, men også sværhedsgraden af bogen.

Maneno hjælper dig med at finde de rigtige bøger. Prøv Maneno i 30 dage for 1 kr.

Prøv i 30 dage for 1 kr

 

dit barn skal kunne læse de fleste ord i bogen

 

Forestil dig, at du sidder og læser en bog, men kun forstår 85% af alle ordene. 

 ord_85_pct

 I ovenstående eksempel har vi udstreget 6 ord ud af 39 ord. Forstår du meningen med teksten? Hvis du skulle sidde og læse denne historie ville du så have lyst til at fortsætte? Og hvis det var sådan hver gang du åbnede en bog, ville du synes det var spændende at læse?

 

Mit gæt er: Nej

 

maneno hjælper...

Det er en af grundene til, at vi I Maneno har sat os for at hjælpe. Vores mål er, at skabe en positiv atmosfære omkring læsningen. At gøre det sjovt at fordybe sig i de gode historier, som skaber grundlag for læselysten. Derfor opsamler vi en masse viden, når dit barn læser i Maneno. En viden vi bruger til at registrere hvilke bøger, som dit barn har svært ved at læse - og som gør, at I ikke længere skal tænke over hvilke bøger, der passer til dit barns læseniveau. Maneno følger løbende dit barns læseudvikling og tilpasser listen over de bøger, som dit barn bliver præsenteret for.

 

Så kan I nemlig fokusere på de gode historier og den glæde, der opstår hos dit barn, når det har læst en bog færdig. Det betyder nemlig noget for dit barns selvtillid - og lysten til at læse.

 

 

I biblioteket kan dit barn filtrere bøgerne ud fra læseniveauet, så det nemt kan udvælge de bøger, der passer i niveau.

Blå: Lette bøger

Grøn: Bøger der passer i niveau

Gul: Lidt svære bøger

Rød: Meget svære bøger

 

Prøv Maneno i 30 dage for 1 kr.

Prøv i 30 dage for 1 kr

 

 

Del via sociale medier

0 Kommentarer

Tilføj din kommentar